Chebská děvčata bodovala na Mistrovství Bavorska

Osm chebských sportovkyň osadilo stupně vítězů na Mistrovství Bavorska v krasobruslení na kolečkových bruslích.  Sportovní akce se konala o uplynulém víkendu. Dívky jezdí trénovat do Krasobruslařského a kolečkového klubu v Selbu.

Foto: Archiv oddílu

Krasobruslařky Cheb 1 WEB

Krasobruslení na kolečkových bruslích je sport, který je velmi rozšířený a oblíbený v celé Evropě. Především však v Německu a Itálii. V České republice zatím není vybudovaná základna a sport není moc známý. Proto jezdí chebské školačky na trénink do nedalekého města Selb v Německu.

„Dívky jezdí do Selbu trénovat přibližně rok,“ uvedla Markéta Hamplová. Nejdříve to byly ledové brusle a pak si vyzkoušely i úplně nový sport – kolečkové brusle. Místní trenérky i celý tým je velmi krásně přijal mezi sebe,“ upřesnila.

Foto: Archiv oddíluKrasobruslařky Cheb 2

Je více variant tohoto sportu. Hlavní disciplíny jsou tzv. „Pflicht“ – povinné sestavy, které se provádějí na nakreslených kruzích. „Jezdí se zde především trojky a obraty a je zde důraz na přesnost a preciznost provedení. Další disciplínou je „volná jízda“, která obsahuje stejně jako v krasobruslení na ledě skoky, kroky, piruety a holubičky, a to v různých obtížnostech. Jednou z dalších variant je např. párové bruslení, formace a také „show duo“, kde musí mít krasobruslaři dopředu vymyšlené téma, které budou tancem ztvárňovat. Krasobruslař může startovat v jedné nebo více disciplínách,“ doplnila Markéta Hamplová.

Na zmiňovaném Mistrovství Bavorska se chebské dívky mezi v konkurenci přibližně 140 závodníků neztratily a dopadly nad očekávání výborně. Všechny stály na stupíncích nejvyšších.

V povinných jízdách a volných jízdách ve svých věkových a výkonnostních kategoriích vybojovaly:

Magdalena Demjanovičová – 2. místo v obou kategoriích

Markéta Draská – 1. místo v Pflicht a 3. ve volné jízdě

Ester Pincová – 2. místo v Pflicht a 3. ve volné jízdě

Adéla Foglarová – 3. místo v Pflicht

Nikola Draská – 1. místo v Pflicht  a 2. místo ve volné jízdě

Huyen Trang Hoang – Anička – 3. místo v Pflicht

Lucie Pagáčová – 3. místo ve volné jízdě

Thach Thao Hoang – Kristýna – 3. místo v Pflicht

Všem děvčatům gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů a především děkujeme hlavní trenérce Anette Dürrschmidt a dalším trenérkám za skvělou přípravu dětí.