Ve Velké Hleďsebi se půjde „Proti proudu času“

Ve Velké Hleďsebi v bývalých kasárnách v Klimentově se půjde „Proti proudu času“. Zahájení akce je naplánováno na sobotu 23. června od 10 hodin. plakát Velká Hleďsebe

Na návštěvníky v letošním roce čeká bohatý program, který je pojatý trochu jinak, než ročník předchozí. Zájemci se budou moci seznámit s moderní i historickou technikou záchranných a bezpečnostních složek. Dorazí Armáda České republiky, Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje či Policie České republiky a mnohé další složky. Přítomní si budou moci vyzkoušet střelbu paintballových zbraní i brýle, které simulují užití omamných látek. Ke zhlédnutí bude také prezentace vyprošťování raněných z havarovaného automobilu. Připravena bude i prohlídka zmrzlinového iglú nebo se návštěvníci mohou přijít zaposlouchat do jedné z několika vystupujících kapel.

Do místa konání je možné dorazit osobním automobilem, popřípadě využít trolejbusů Městské dopravy Mariánské Lázně.

Programem bude provázet moderátor Českého rozhlasu Petr Čimpera.

Akci pořádá obec Velká Hleďsebe pod záštitou Oblastního spolku Českého červeného kříže Cheb a hejtmanky Karlovarského kraje.

V minulém roce proběhl první ročník u příležitosti 430. výročí první doložené písemné zmínky o vzniku obce Velká Hleďsebe. Akce měla velký ohlas a veřejností bylo značně kvitována, proto letos pokračuje druhým ročníkem.