Vykrádal auta v Chebu. Teď mu hrozí tři roky za mřížemi

Kamery, navigace, peněženky a další zajímavé věci zajímaly dvaačtyřicetiletého muže v cizích zaparkovaných autech. Pokud se rozhodl, že si je vezme, stačilo jen rozbít okénko a pak prchat. Tohle mu vycházelo několik měsíců. V minulých dnes mu jeho „zálibu“ překazili kriminalisté. Teď mu hrozí až tři roky v některém z nápravných zařízení.

Muž byl umístěn do policejní cely a kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby.

„Sérii vloupání do vozidel na území města Chebu se podařilo objasnit tamním kriminalistům,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Ti zjistili, že se dvaačtyřicetiletý muž měl od března do června letošního roku vloupat do celkem sedmi vozidel. Poté, co do nich za použití násilí, kterým bylo například rozbití skleněné výplně různých oken, vstoupil, měl odcizit věci v celkové hodnotě přes 8 tisíc korun. Jednalo se například o navigaci, displej k parkovací kameře, kamery tzv. černé skříňky nebo peněženky s doklady,“ doplnil.

Dvaačtyřicetiletého muže kriminalisté obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádeže, poškození cizí věci a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.