Na hradě Vildštejn bude znít folková hudba

Nezmaři, Pavlína Jíšová, Přelet a domácí Biginbrothers zazpívají na Skalenském folkfestu. Akce se uskuteční v sobotu 16. června od 18 hodin na hradě Vildštejn ve Skalné.

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3249566Ve Skalné to žije

Organizátoři oblíbeného Skalenského folkfestu si opět připravili pro posluchače pořádnou nálož folkové hudby. Připraveno je také překvapení v podobě křtu nového CD. Chybět nebude ani oblíbená soutěž o stylovou kytaru. „Pro jednoho z návštěvníků akce je připravena akustická kytara,“ uvedl organizátor Roman Melničuk. „Kdo si ji odnese, záleží na losu vstupenky. Kromě kytary budeme losovat i o několik CD, včetně úplně čerstvého z výroby dodaného CD kapely Biginbrothers s názvem „Čas je nejlepší lék“. Toto CD spatří světlo světa právě ve Skalné. Samozřejmostí je i křest, na kterém nemohou naši návštěvníci chybět,“ doplnil organizátor.

Vstupenky mohou zájemci zakoupit na místě, nebo do pátku 17 hodin v předprodeji ve skalenské knihovně.

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3249566Ve Skalné to žije

Nezmaři:

Skupina NEZMAŘI je charakteristická vícehlasým vokálem s doprovodem akustických nástrojů. Její repertoár tvoří převážně vlastní písně ale i světová folková klasika. Každoročně odehrají přes sto koncertních vystoupení po celé ČR a Slovensku. Mají stálé publikum ve všech větších městech republiky. Za léta aktivního koncertování posbírali všechna ocenění, která se v tomto žánru udělují. Kromě plzeňských Port jsou také držiteli dvou Zlatých klíčů. Tato prestižní cena se uděluje pro nejlepší skupinu roku v kategorii Folk&Country.

Pavlína Jíšová a Bababand:

Pavlína Jíšová se hudbě věnuje celý život. Výraznou jihočeskou osobností se stala především jako zpěvačka folkové hudby a příbuzných žánrů. Její hlas je možné slyšet na více než sedmdesáti albech.

Své písně, texty a hudbu představuje především ve své kapele Pavlína Jíšová & Bababand , ve které se také doprovází na akustickou kytaru.

Vystudovala češtinu a hudební výchovu na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích a už během studií si díky svému nezaměnitelnému hlasu vydobyla na hudební scéně pevné místo.

V současnosti se kromě aktivní koncertní činnosti věnuje prezentaci hudby v Českém rozhlase České Budějovice v pravidelné hudební relaci „Písničkové rozhovory“, kterou připravuje spolu s Adélou Jonášovou jako scénáristka a moderátorka.

Přelet:

Jana Ježková – učitelka ZŠ v Blovicích, Romana Tomášková – učitelka ZŠ v Blovicích,  Romana Žežulková – ředitelka MŠ v Seči u Blovic

Biginbrothers z Chebu:

 Základ této folkově zaměřené skupiny s vlastní tvorbou tvoří bratři Michal a Jan Bydžovští. Jejich otec Josef „Bigin“ byl členem známé folkové kapely Rychtáři. Kapela se scházela v jedné z chebských restaurací, která později vyhořela. Dalšími členy kapely jsou kontrabasista Pavel Jim Drengubák, kterého si mládenci „vypůjčili“ od Nezmarů, a zpěvačka Tereza Švecová. Tato zpěvačka není na českých podiích žádným nováčkem. V minulosti spolupracovala například s Nezmary, Čechomorem nebo také s jihočeskou filharmonií.  Od Pavla Jima Drangubáka jsme se dostali k poslední kapele, která ve Skalné vystoupí a vystupuje každoročně. Nezmaři letos dorazí v základní sestavě Pavel Zajíc (kytara), Jan Hlaváč (kytara), Pavel Jim Drengubák (kontrabas) a Šárka Benetková (klávesy, zpěv).  Do Skalné přivezou nejenom své staré pecky, ale i novější písně z posledních alb.