Mezi nebem a zemí se blíží. Soutěžte o let vrtulníkem

Poslední červnovou sobotu se v Mariánských Lázních uskuteční již tradiční akce s názvem Mezi nebem a zemí. Letos opět v areálu mariánskolázeňské ploché dráhy. Na návštěvníky i tentokrát čeká pořádná dávka zábavy, poučení, soutěží a adrenalinu. Chybět nebudou ani ukázky hasičské, policejní a záchranářské práce. O tom, jak přípravy pokračují, co je připraveno za novinky, i to, kdo vlastně Mezi nebem a zemí připravuje, si povídalo Živé Chebsko s jedním z organizátorů Miroslavem Kurákem.

Stejně tak jako v loňském roce, tak i letos mohou zájemci soutěžit o let vrtulníkem, který bude na akci. Otázka na konci článku.

Na jaké novinky se mohou návštěvníci akce těšit?

 Letos jsme hlavně zapracovali na večerním programu. Chceme, aby návštěvníci zůstali i po ukončení ukázek a společně s námi si užili rockový meganářez. Letos přijedou Ozzy Osbourne revival z Prahy, trashfolkový Vintage Wine a pokud vše dopadne dobře, tak se jako předkapela představí sotva založená kapela při Integrované Střední škole v Chebu BandRAge. Jsou to šestnáctiletí kluci, tak snad vše zvládnou a nepoloží je tréma.  Samozřejmě, že večerní program je zdarma, stejně jako ten odpolední.

Video z akce v minulém roce

 Jsou nějaké změny?

 Oproti loňsku jsme se snažili více oslovit sportovní kluby, tak uvidíme, kolik jich ještě naší pozvánku příjme a přijde se na akci Mezi Nebem a Zemí představit. Jinak bude plochá dráha plná hasičské, policejní, záchranné a jiné techniky, stejně jako každý rok. Pro děti budou skákací hrady a opět budeme děti značkovat „tetováním“, aby měli na dva-tři dny vzpomínku.

 Bude opět Celní správa? Jaká zvířata budou moci zájemci vidět?

 Ano, Celní správa bude, ale zvířata letos nepřivezou. Byla v předešlých ročnících. Pro změnu představí vozidlo pro kontrolu mýtného a budou mít informační stánek o své činnosti.

 Co vše nabídne stanoviště policie?

 Policie, jako každý rok, bude mít stacionární ukázky vozového parku, letos jsou přislíbeny i policejní čtyřkolky a dále návštěvníci budou mít možnost vidět dynamickou ukázku zásahu proti nebezpečnému pachateli.

 Budou se i letos moct vozit nejen děti v Bojovém vozidle pěchoty?

 Ano, stejně jako vloni bude možnost svézt se BVPéčkem v podstatě v centru Mariánských Lázní.

 Kdo se letos ujme moderování? Bude nějaké hudební vystoupení také přes den?

 Letošní ročník bude moderovat David Brabec z rádia Dragon. Hudební produkci přes den neplánujeme, protože nechceme návštěvníky odlákávat k pódiu. Chceme, aby si návštěvníci vše mohli v klidu projít a vyzkoušet a až večer, po skončení ukázek, chceme všechny vidět před pódiem.

 Bude vrtulník jako každý rok?

 Ano, vrtulník je připraven i tento rok, je to už v podstatě tradiční atrakce, na kterou se návštěvníci mohou těšit.

 Jaké soutěže budou připravené?

 V rámci naší Facebookové kampaně běží tipovací soutěž o vyhlídkový let vrtulníkem. Přímo na akci žádnou takovou soutěž Traicont nepřipravuje. Po zkušenostech z minulých ročníků víme, že organizační věci nás zaměstnávají víc než dost. Ale nikde není napsáno, že spontánně něco nevytáhneme přímo na místě, tak jako vloni gumová lana. Například SDH Lázně Kynžvart si připravují rodinnou soutěž s názvem STUDNA. O čem soutěž bude, se nechte překvapit. A dále vím, že několik sponzorů a partnerů akce budou mít soutěže pro návštěvníky během svých prezentací.

Kolik lidí aktuálně na přípravě akce pracuje?

 Ve své podstatě je nás pět, ale to je jen to nejužší organizační jádro. Kolem nás je opravdu velká spousta lidí, kteří nám pomáhají a podporují nás. Bez nich bychom nezorganizovali nic.

 Co je nejtěžší na přípravě?

 Nejtěžší na všem je najít si čas, protože všichni jsme zaměstnáni, máme rodiny a samozřejmě i své koníčky a zájmy.  Ale Traicont jede podle motta „Nic nezmůžeme, dokud nic neděláme“

 Jaké další akce připravujete?

 Momentálně kromě přípravy Mezi Nebem a Zemí se zúčastňujeme oslav Mezinárodního dne dětí, což je každoročně na přelomu května a června celkem  náročný kolotoč, dále ve spolupráci s Besip a Autospektrum 2000 pořádáme SafetyTour2018  na základních školách v okolí, a hned po skončení Mezi Nebem a Zemí se pustíme, společně s obcí Pomezí  nad Ohří, do příprav Pomezského adrenalinového dne, který se koná začátkem září pod silničním mostem přes přehradu Skalka v Pomezí nad Ohří.

Otázka: Po kolikáté se akce Mezi nebem a zemí koná?

Odpovědi pište na:redakce@zivechebsko.cz   do 28. června 2018