K výbuchu do Františkových Lázní byl přivolán pyrotechnik

Do Františkových Lázní byly v sobotu večer přivolány jednotky IZS. V jednom z domů nedaleko Klostemannovy ulice došlo k výbuchu.výbuch ve Františkových Lázních na web

„Muž měl míchat chemikálie na výbušninu a při manipulaci mu tato vybuchla v ruce,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. Mladík měl utrpět zranění. Naštěstí nikdo jiný zraněný už nebyl.

Autor videa: Jitka Kolláriková

„Na místo byly vyslány policejní hlídky společně s hasiči, kteří na místě z domu a z blízkého okolí evakuovali několik rodin, a to z důvodu bezpečnosti,“ uvedla mluvčí. „Na místo byl přivolán pyrotechnik k zajištění nezjištěné látky,“ doplnila. Celá věc je v současné době v šetření.

„Událost nám byla nahlášena s tím, že z okolí bude evakuováno přibližně 20 lidí,“ sdělil starosta Františkových Lázní Jan Kuchař. „Připravili jsme pro ně na radnici prostor, kde mohli počkat. Velitel zásahu svolil s návratem obyvatel do svých domovů dnes po poledni. Děkujeme hotelu Monti Spa, který nám vyšel vstříc s pomocí, doplnil.“

Podle našich informací pyrotechnik neodvezl výbušninu na expertizu, ale z důvodu nestability ji odpálil na nedalekém poli.

Autor videa: Policie ČR