Družku mlátil a vyhrožoval jí zabitím. Teď už sedí v cele

Až čtyři roky si může posedět za mřížemi muž ze Sokolovska. Rok a půl týral svoji družku. Nadával jí, mlátil jí a vyhrožoval jí smrtí. Teď čeká „hrdina“ v cele na rozhodnutí o vzetí do vazby.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů vydírání, nebezpečné vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Obviněný muž měl v období od prosince roku 2016 do června roku 2018 v Kynšperku nad Ohří ve společně obývaném bytě opakovaně slovně a fyzicky napadat svou dvaatřicetiletou družku,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Ženu měl napadat zejména údery do obličeje a rukou. Dále jí měl při každé hádce vyhrožovat zabitím. V několika případech ji měl i vydírat, že pokud si najde nějaké muže, tak je oba zabije,“ doplnila.

To však nebylo jediné, co muž způsobil. Na začátku června měl dokonce porušit rozhodnutí policejního orgánu, kdy byl vykázán ze společného obydlí a zároveň mu bylo zakázáno navazování kontaktů s poškozenou ženou a jejich dětmi. Opětovně byl policisty poučen o vykázání, ale i přesto ho měl o pár dní později porušit. Obviněný muž měl dokonce vykopnout dveře bytu, poté poškozené ženě vyhrožovat. Ještě téhož dne byl zadržen policisty a převezen na policejní služebnu.