Vydával se za policistu a pak ukradl telefon

Fintu, jak přijít k penězům vymyslel čtyřiatřicetiletý muž. Vydával se za policistu a začal vymáhat pokutu. Když nedostal peníze, alespoň ukradl telefon. Teď bude jistě soudem po zásluze odměněn. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až dva roky za mřížemi.

Policisté z Obvodního oddělení Františkovy Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přisvojení pravomoci úřadu čtyřiatřicetiletému muži.

„Ve večerních hodinách v pondělí 28. května měl v okolí města Františkovy Lázně přijet k zaparkovanému vozidlu, ve kterém se nacházel muž a dvě ženy,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Čtyřiatřicetiletý muž se měl následně osádce vozidla slovně prokázat jako policista kriminální policie a požadovat po muži zaplacení pokuty ve výši přes 500 eur za údajné protiprávní jednání spočívající ve vyhledávání prostituce. Muž, který měl ve vozidle dvě ženy, měl uvést, že nemá tak vysokou finanční hotovost a ukázal mu všechny peníze, které měl v tu chvíli u sebe. Čtyřiatřicetiletý muž mu je měl vzít z ruky a posléze prohledat vozidlo, přičemž mu měl odcizit mobilní telefon,“ upřesnil. Okradený muž ale vše oznámil na policii.

Případ se podařilo díky velmi dobré místní a osobní znalosti objasnit kriminalistům z 1. oddělení obecné kriminality Územního odboru Cheb. Na základě všech zjištěných skutečností vydal státní zástupce na čtyřiatřicetiletého muže předchozí souhlas se zadržením. Policisté muže zadrželi ve středu 6. června a po provedených úkonech ho propustili na svobodu.