Chebské dvorky přemění historickou část města v unikátní galerii

Po roce se opět stane historická část Chebu jednou velkou galerií. Ve středu 6. června v 19 hodin bude zahájen již 16. ročník mezinárodního Open air festivalu – Chebské dvorky. Návštěvníci tak budou moci zhlédnout výběr děl z aktuálního kulturního světa.

Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu a na zemi se ocitnou fotografie, malby, grafické práce, kresby, prostorové instalace, plastiky i sochy. Představeny budou výtvarné a fotografické projekty mladých tvůrců, studentů a uměleckých seskupení, obrazy a fotografie profesionálů i nadaných amatérů. Chybět nebude ani divadelní představení, filmové projekce či koncerty, prezentace nezávislých designerů a módních návrhářů. Organizátoři nezapomněli ani na ty nejmenší příznivce výtvarného umění, pro které budou připraveny tvůrčí dílny, kde si vyzkouší svůj um či zručnost.

„Nově v programu uvádíme PIC NIC ART – setkání s vystavujícími daného dvorku formou pikniku s hudebním doprovodem. Deky, pikniknové sezení a piknikové koše s sebou,“ informoval ředitel chebské galerie G4 Zbyněk Illek.

Slavnostní zahájení festivalu proběhne ve středu v 19 hodin na dvorku číslo 2. „Těšit se můžete na jedinečné vystoupení Groove Army – Royal Squad, kteří předvedou svou audiovizuální bubenickou show nadnárodního formátu. Od čtvrtka do soboty je pak připraven bohatý program na každém z 21 dvorků,“ vysvětlila mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.Akce potrvá do soboty 9. června.

Festival se koná za každého počasí, v případě intenzivního deště a větru můžou být některé výstavy a pořady přesunuty do krytých prostor s omezenou kapacitou. Většina akcí je zdarma. Vstupenky na placené pořady je možno zakoupit v pokladně u vstupu z ulice Obrněné brigády.

Kompletní program s mapkou jednotlivých dvorků naleznete na internetových stránkách akce zde: