Děti se seznámily s Ferdou Pramencem

Odpoledne plné zábavy, úkolů, společného piknikování a seznamování se s Ferdou Pramencem. To byla jedna z akcí multižánrového festivalu miniKOK u Ferdinandova pramene – Funpark Ferdy Pramence. Pořadatelem bylo již potřetí Rodinné a komunitní centrum Domeček.Pramenec

Děti v doprovodu svých rodičů plnily úkoly od zvířátek na osmi stanovištích. „Funparku se letos zúčastnilo na 60 dětí. Tradičně jsme jako vstupné vybírali při zápise jednu hračku, se kterou si už děti doma nehrají. Po splnění všech úkolů si každý z této sbírky hraček mohl cokoli vybrat,“ uvedla jedna z pořadatelek Mirka Tlučhořová.

S prvním ročníkem Funparku Ferdy Pramence v roce 2016 přišel také impuls pro vytvoření první naučné stezky pro děti i rodiče v Mariánských Lázních – Pramencovy stezky, která letos probíhá od května až do října. „Původně měl funpark nést jméno Ferdy Mravence. Narazili jsme však na problémy s využitím licenčních práv. Proto nás napadlo, že díky slovní hříčce získáme Ferdu Pramence. S ním už bylo blízko k dalším Pramencům a celé Pramencově stezce, která dětem jednoduchou a zábavnou formou přibližuje účinky a použití jednotlivých pramenů, ale také přináší např. tipy na zajímavosti v jejich okolí,“ uvedla Mirka Tlučhořová.