Hotovo, zájemci už si mohou dojít pro minerálku do Dolních Pasek

Systém jímání minerálky v Dolních pasekách byl kompletně zrenovován a voda z vývěru vytéká v uspokojivé vydatnosti. Vyřešen byl také průsak vody ze schodiště, nová je i betonová podlaha. Vnitřek objektu byl před několika dny vymalován a ode dneška je tak pavilon veřejnosti k dispozici. Opravy doplnopaseckého pavilonu vyšly na cca 70 tisíc korun. Práce na vývěru provedla mariánskolázeňská společnost Studnařství Čech, vymalování firma Lecko.

Foto: autorDolní Paseky mirální pramen

Ašská radnice do pavilonu v posledních letech investovala cca jeden milión korun. Za tyto prostředky bylo upraveno bezprostřední okolí budovy, vyhledáno a obnoveno bylo původní odkanalizování objektu, postavil se nový můstek přes nedaleký potok. Ve výčtu prací je také nový chodník, opravená příjezdová cesta, nový zastřešený altán, informační cedule a zábradlí, oddělující potok od chodníku.

Pracovníci odboru správy majetku, kteří úpravy v Dolních Pasekách zajišťovali, nyní obrací svou pozornost k minerálce v nedaleké Doubravě, kde je rovněž zapotřebí nemalých investic do pavilonu.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši