Kokain si nechal poslat poštou

Kokain si objednal na internetu a nechal poslat poštou ze zahraničí čtyřiatřicetiletý muž. Balíček však neunikl pozornosti celníků a tak má teď muž co vysvětlovat.

Policie zveřejnila případ, který se stal v lednu letošního roku. „Pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prováděli kontrolu poštovních zásilek. Při té jejich služební pes specializovaný na vyhledávání omamných a psychotropních látek reagoval na poštovní vak přepravovaný z ciziny,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Následně bylo přistoupeno k provedení vnitřní kontroly zásilky, při které celníci zjistili orientačním testem, že se jedná o kokain,“ upřesnil.

Případ si následně převzalo 2. oddělení obecné kriminality Územního odboru Cheb, kterému se v rámci prověřování podařilo zjistit, že si čtyřiatřicetiletý muž měl nechat z ciziny zaslat do České republiky obálku s dvěma igelitovými sáčky, ve kterých se nacházel kokain o celkové váze přes 13 gramů.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Hradce Králové, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

K platbě za službu měl čtyřiatřicetiletý muž z Hradce Králové užít kryptoměnu Bitcoin.