Poslal vězni drogy. Teď hrozí kriminál i jemu

Snad, aby vězni utíkal čas za mřížemi rychleji a veseleji, poslal mu tam drogy. Teď odesílateli hrozí, že se do vězení sám na nějaký čas nastěhuje. Pokud ho soud uzná vinným, může si posedět až pět let v některém z nápravných zařízení.policie ilustrační

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a obvinili muže ze Sokolovska pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

„Šestatřicetiletý muž měl v polovině měsíce února odeslat poštou korespondenci jednomu z odsouzených k vykonávání nepodmíněnému trestu odnětí svobody ve věznici v Horním Slavkově,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Hergezelová. „Obviněný muž měl na odeslanou poštu napsat cizí jméno odesílatele. Díky kontrole došlé pošty do věznice pracovníci vězeňské služby objevili mimo jiné v poště také předměty, ve které byl ukryt bílý sypký prášek. Dalším šetřením policie bylo zjištěno, že látka obsahuje amfetaminové deriváty. Jedná se o látku zařazenou do psychotropních látek. I přes úmyslně uvedenou nesprávnou adresu odesílatele se policistům podařilo zjistit, kdo zásilku odeslal,“ doplnila.