Kraj vyhlašuje soutěž „Dobrota Karlovarského kraje 2018“

Karlovarský kraj letos vyhlašuje  2. ročník soutěže „Dobrota Karlovarského kraje 2018“. Cílem akce je vyzdvihnout kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků vznikajících v našem regionu a upozornit na úsilí malých a středních výrobců o udržení tradic a úrovně produktů.  Termín podávání přihlášek do soutěže bude vyhlášen v měsíci květnu 2018.

Foto: ilustračníqqqq2

Soutěž zajišťuje Integrovaná střední škola Cheb, odloučené pracoviště Dalovice, ve spolupráci s Odborem životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Karlovarského kraje. „Soutěžit se bude v pěti kategoriích. Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Zemědělský nebo potravinářský produkt, který se chce ucházet o značku kvality, musí být vyroben v Karlovarském kraji a hlavní surovina musí být zcela tuzemského původu,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec. Po přijetí přihlášek bude následovat jejich kontrola, hodnocení přijatých výrobků odbornou komisí a slavnostní vyhodnocení výsledků, které se uskuteční v  září 2018.

Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje formou certifikátu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová  na základě výsledků hodnocení hodnotitelské komise. V loňském, prvním ročníku, bylo do soutěže přihlášeno 82 výrobků.

 

V roce 2018 se soutěží v těchto kategoriích:

 

  1. Masné výrobky
  2. Mléčné výrobky
  3. Pečivo a cukrovinky
  4. Pivo a nealko
  5. Med, čaj, ovoce

 

V každé kategorii budou vyhodnocena první tři místa. Podrobnosti o soutěži lze najít na krajských internetových stránkách: www.kr-karlovarsky.cz, v záložce „Životní prostředí“.