První ročník Skalenského pivního běhu se blíží

Ve Skalné se uskuteční první ročník Skalenského pivního běhu. Na akci, které se uskuteční v sobotu 26. května se mohou hlásit dvoučlenná družstva mužů, žen i smíšená. Zájemci mohou přihlášky zasílat na vildstejn@vildstejn.cz. Organizátoři obratem sešlou podrobnosti a propozice závodu.Pivo-1-web

Malebné městečko Skalná leží pouhých devět kilometrů od Chebu a je proslulé množstvím vynikajících restaurací, hospůdek a barů. Jejich majitelům je práce koníčkem, ve volném čase se navíc většinou věnují sportu. Společnými silami proto došli k závěru, že pokud se spojí pozitivního dopad běhu na lidský organizmus a neméně pozitivní dopad pití rozumného množství piva na náladu člověka, vznikne originální závod plný napětí, zábavy a zlatavého moku. Běh dlouhý necelých sedm kilometrů bude zpestřen sedmi zastávkami. Nebudou však sloužit pouze k vypití předepsaného množství piv, nutné bude také zdolání šesti soutěžních úkolů, které mohou s konečným umístěním významně zamíchat. Závodníci si tak vyzkouší například chůzi na chůdách, slalom s plným půllitrem nebo stříkání hasičskou stříkačkou na cíl.

První závodníci vyběhnou z nádvoří hradu Vildštejn vybaveni startovním číslem a soutěžní kartou. Vše ostatní již bude na nich. Motivovat k co nejlepšímu výkonu je mohou nejen skvělé ceny pro první tři umístěná družstva ve všech třech kategoriích, ale také sláva, provázející bezpochyby vítěze historicky prvního Skalenského pivního běhu. Po vyhlášení výsledků, předání cen a fotografování běžců do sportovních rubrik novin zábava zdaleka neskončí. Kapela Drsná žízeň bude připravena bavit všechny přítomné do pozdních večerních hodin.