Vloupal se do restaurace a už sedí v cele

Dvě lahve alkoholu si odnesl z restaurace, do které se vloupal. To ale netušil, že ho sledoval pozorný kolemjdoucí, a tak netrvalo dlouho a na rukou mu zaklapla želízka. Protože muž není v oboru krádeží žádným nováčkem, zajistil si pobyt v nápravném zařízení na dobu až tří let.Policie-maláIMG_8874

Jednatřicetiletému zloději už chebští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež.

„Muž měl ve čtvrtek 10. května v ranních hodinách „vyháčkovat“ otevřené ventilační okno jedné z restaurací v Chebu a poté do ní tímto oknem vniknout,“ informoval policejní mluvčí Michal Žáček. „Následně si měl z restaurace vzít dvě lahve alkoholu, stejným oknem vylézt ven a utéct. Muže si ale všimnul pozorný kolemjdoucí, který zavolal okamžitě na linku 158. Policisté při prováděném šetření zjistili popis muže, který se měl do restauračního zařízení vloupat, a ten předali i Městské policii Cheb, aby pátrání po muži bylo co nejrozsáhlejší. Hlídka městské policie pak osobu odpovídající popisu zadržela na nedalekém mostě a předala hlídce z Obvodního oddělení Cheb – město,“ doplnil mluvčí.

Vzhledem k tomu, že byl v posledních třech letech za obdobný skutek již potrestán, byl umístěn do policejní cely. Tam nyní čeká na to, až bude předán Okresnímu soudu v Chebu, který bude rozhodovat o jeho trestní odpovědnosti.