Policisté kvůli krádeži briliantového prstenu za 1,5 milionu korun pátrají po muži a ženě

V souvislosti s krádeží prstenu v hodnotě jeden a půl milionu korun pátrají policisté po dvou cizincích, muži a ženě. Krádež se měla stát ve středu 2. května v jednom z karlovarských obchodů. V případě, že muže a ženu poznáte nebo máte jakékoli bližší informace k jejich pohybu a pobytu, volejte na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 361 060.krádež prstenu K. Vary

„Karlovarští kriminalisté pátrají po muži a ženě cizí národnosti, kteří včera společně vstoupili kolem jedné hodiny odpoledne do prodejny se šperky v Karlových Varech,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Žena si prohlížela drahé prsteny, které jí jedna z prodavaček ukazovala. Muž využil nepozornosti další prodavačky a z výkladní skříně vyndal zlatý prsten osázený brilianty ve chvíli, kdy prodavačce prstem ukazoval jiný prsten. Poté si jej strčil do kapsy u kalhot,“ informovala.  Následně oba z prodejny odešli.

Oba cizinci do prodejny vstoupili téhož dne již podruhé. „O 10 minut dříve tedy kolem 12:50 hodin předstíral muž zájem o koupi konkrétního prstenu pro sebe a prodejnu si tak mohli pořádně prohlédnout. O 10 minut později projevil zájem zase o jiné prsteny,“ doplnila mluvčí.

Hledaný muž je ve věku 35 až 45 let, vysoké silnější postavy, tmavší pleti, nosí upravený plnovous a má prořídlé tmavé vlasy. Na sobě měl světlou košili s dlouhým rukávem, světle hnědé kalhoty, černé společenské boty.

Hledaná žena je ve věku 35 až 45 let, menší střední postavy, má černé delší vlasy a je tmavší pleti. Na sobě měla černé šaty, černé legíny, světlý svetr a černé boty.

Za zločin krádeže, kterým byla způsobena takto vysoká škoda, je stanoven trest odnětí svobody v rozmezí 2 až 8 let.