Našla peněženku, kterou si nechala. Teď jí hrozí až dva roky

Až dva roky za mřížemi může strávit čtyřiadvacetiletá žena a šestatřicetiletý muž. Žena našla cizí peněženku s penězi a platebními kartami, kterou si nechala. Její známý kartami několikrát zaplatil. 
Policie-ill-malé-na-webPolicisté z Obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství šestatřicetiletému muži a čtyřiadvacetileté ženě.

„Žena šla v polovině dubna po Mariánských Lázních, kde měla na zemi nalézt peněženku,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Místo toho, aby ji odevzdala na policii, měla si peněženku, ve které byla finanční hotovost ve výši přes sedm tisíc korun a dvě platební karty, schovat do batohu a jít domů. Když poté přišla do svého domova, měla se pochlubit svému známému a peněženku včetně jejího obsahu si pak měli společně ponechat. Kromě toho měl navíc muž provést neoprávněně dvakrát bezkontaktní platbu v celkové výši téměř jeden tisíc korun,“ doplnil.