Jako první zahájí lázeňskou sezónu Karlovy Vary

První květnový víkend 4. – 6. 5. bude v Karlových Varech opět ve znamení zahájení lázeňské sezóny. Třídenní program, v rámci kterého oslavujeme přírodní léčivé zdroje a děkujeme Karlovi IV. za založení města.Sezona K. Vary

Foto: Archiv pořadatelů

V ulicích, parcích, na kolonádách i v lázeňských lesích se představí hudebníci, divadelníci a další umělci. Chybět nebudou tradiční prvky, které k zahájení lázeňské sezóny v našem městě patří již dlouhá léta, například slavnostní večer s předáním ceny města a čestného občanství, který se letos odehraje v Karlovarském městském divadle, žehnání pramenům a slavnostní mše, průvod družiny Karla IV. nebo řemeslný trh s dobovými atrakcemi pro děti zdarma.

Celým víkendem, podobně jako dalšími významnými akcemi, které se letos ve městě uskuteční, se budou prolínat prvky odkazující na výročí 100 let od vzniku samostatného československého státu. Výročí se promítne do podoby pískové sochy, kterou sochař Tomáš Bosambo opět vytvoří u Mlýnské kolonády, téma se objeví i ve vystoupeních umělců – ulicemi se budou procházet herci v dobových kostýmech a lidé se tak budou moci potkat a vyfotit s velikány jako byli Becher, Mattoni, Moser, Bayer a další. K vidění bude taneční vystoupení inspirované uplynulým stoletím. Všechna pouliční vystoupení včetně koncertů známých českých interpretů budou zdarma.

Součástí programu budou i tradiční akce partnerů, tedy Jarní porcelánové slavnosti před Grandhotelem Pupp a Food Festival Karlovy Vary s během číšníků „Vrchní, prchni“.

Kompletní program zde: