V celostátní soutěži zvítězila chirurgická ordinace doktora Jana Kropáčka

Ordinaci doktora Jana Kropáčka jistě není třeba nejen chebským dlouze představovat. Lékař se věnuje chirurgii bezmála padesát let a jeho ordinací prošla za tu dobu hezká řádka pacientů v ambulantní praxi, ale i v chebské nemocnici. Léta se také staral sportovce z fotbalového klubu Hvězda Cheb i o extraligové družstvo chebských házenkářek. Už podruhé se mu nyní podařilo získat ocenění Nejlepší odborná ordinace, a to nejen v Karlovarském kraji, ale i celé České republice.IMG_9745-a-a-malá-na-web

Do letošního ročníku soutěže Ordinace roku se již zapojilo více než 3707 lékařských ordinací a jiných zdravotních zařízení, které nominovali a hlasovali pro ně samotní pacienti. „Takové ocenění práce mě velmi těší. A o to víc, že je od našich pacientů, kterým bych rádi poděkoval, stejně jako svým sestřičkám, bez kterých by to nešlo.  Děkujeme za přízeň a věříme, že naše pacienty nezklameme,“ sdělil Jan Kropáček. „Tuhle práci dělám řadu let a po celou dobu se i se sestřičkami snažíme dělat svojí práci zodpovědně a samozřejmě co nelépe. Kolikrát si s kolegy, kteří jsou ve stejném věku, říkáme, že jsme byli našimi učiteli vedeni k velké zodpovědnosti a úctě k lidem. Nechtěl bych se někoho dotknout, ale to dnes trochu postrádám,“ doplnil.

Proč si lékař vybral zrovna chirurgii? „Už od nástupu na medicínu jsem chtěl dělat něco z chirurgických oborů, protože mi připadalo, že výsledky jsou prakticky vidět hned. Je to obor mnohdy dramatický a to všechno dohromady mě lákalo,“ řekl.

Jan Kropáček provozuje v současnosti soukromou chirurgickou ordinaci, ve které se zabývá všeobecnou a úrazovou chirurgií a také sportovním lékařstvím. Poskytuje ošetření akutních stavů včetně úrazů, kontrol a převazů.  Se svým týmem provádí operace limitované možnostmi ambulantního pracoviště.

Medailonek MUDr. Jana Kropáčka
MUDr. Jan Kropáček nastoupil v roce 1969 po promoci na Fakultě všeobecného lékařství UK v Plzni na chirurgické oddělení nemocnice v Aši k uznávanému lékaři primáři Janu Novotnému. Po otevření rekonstruované nemocnice v Chebu v roce 1971 přešel na chirurgické oddělení. V roce 1980 odešel do ambulantní sféry na chirurgickou ambulanci a zároveň byl pověřen funkcí sportovního lékaře. Tato funkce mu umožnila prožít celou slavnou fotbalovou prvoligovou éru Rudé hvězdy Cheb, kde fungoval jako oddílový lékař. Dlouhá léta učil také na Střední zdravotnické škole v Chebu. V roce 1993 se svými kolegy měli tu odvahu a na nemalý úvěr postavili „na míru“ budovu polikliniky Galenia, kde na chirurgickém soukromém oddělení pracuje dodnes. A jak sám říká, ještě nějakou dobu pracovat bude. Po celou dobu sloužil také na chirurgickém oddělení v chebské nemocnici. Této práce již po 48 letech v loňském roce zanechal. Podle jeho slov měl to velké štěstí, že se mohl věnovat oborům, které chtěl opravdu dělat, a které se staly i jeho koníčkem. V nově založené celostátní soutěži „Ordinace roku“ se v roce 2015 jeho chirurgická ordinace stala nejlepší v republice. V roce 2016 v téže soutěži dosáhla ambulance doktora Kropáčka druhé místo a následně se stala nejlepší ambulancí v Karlovarském kraji. V ordinaci pracuje také jeho manželka Irena, která jako on, zasvětila svůj život zdravotnictví.

Zdroj: Medailonek  J. Kropáčka – město Cheb