V Sově chystají závod kočárků

Soutěž, do které se může zapojit celá rodina, to je závod kočárků. Akce se uskuteční v neděli 13. května v Domě dětí a mládeže Sova v Chebu. Začátek je naplánován na 15. hodinu.S-kočárky-závodili-nejen-maminky-ale-i-tatínkové-babičky-a-dědečkové

Zábavně sportovní akce je určená pro rodiny s dětmi, kdy se pravidelně v jeden určitý den po celé ČR sejdou stovky rodin a užijí si kočárkové závody. Závodí se ve svižné chůzi a trasu tvoří rovinka o délce cca 100 kroků. Připraven bude také doprovodný program, jako například keramická dílna, malování na obličej a další.

Závody kočárků také pomáhají potřebným. Letošní startovné bude věnováno sedmiletému Kubíkovi, který to ve svém životě nemá vůbec jednoduché. Byla mu diagnostikována atrofie mozku, mikrocefalie a těžká mentální retardace. Chlapeček nemluví a má opožděný psychomotorický vývoj.

A jaké má Kubík přání? To prozradila jeho úžasná maminka Radka. Kubík miluje koně a ty mu v jeho případě i moc pomáhají.

Dalším cílem akce je motivovat maminky na mateřské k pravidelnému pohybu a sportu, ukázat, že sportovat lze i s kočárkem –  kočárek není překážkou, a že pravidelné sportovní aktivity maminek probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu.

Přihlásit se je třeba předem na www.zavodykocarku.cz.