V chebské Papírně se vystavovalo, zpívalo a zněly verše

Na první Jarní výstavě v chebské papírně bylo příjemně. Návštěvníci si prohlédli obrazy, které vznikaly na uplynulých kurzech. Zazpívat přijely děti z františkolázeňské základní umělecké školy a o své verše se s přítomnými podělil Petr Batěk.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4243534V chebské Papírně se vystavovalo, zpívalo a zněly verše

Výstavě předcházely čtyři kurzy zaměřené na malbu. První se týkal malby akrylem s tématem Hudební variace. Na druhém se zájemci mohli seznámit s technikou malby olej na plátno a ztvárňovali Probuzení jara. Na dalších dvou se zájemci zdokonalovali opět malováním akrylem a předlohou jim byly chebské uličky. Lektory byli Marie Lokingová (olej na plátno) a Otto Friedrich (akryl).

„Po ukončení kurzů, které vypisujeme většinou na tři večery (akryl, olej) a teď již podruhé i jednovečerní kurz malby akrylem, jsou všichni zúčastnění pozváni k výstavě svých namalovaných obrázků,“ vysvětlila organizátorka Světlana Keslová.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4243534V chebské Papírně se vystavovalo, zpívalo a zněly verše

Součástí vernisáže bývá i krátký kulturní program. „Pravidelně zde vystupují žáci Základní umělecké školy Járy Cimrmana z Františkových Lázní, tentokrát zazněl krásný duet od Adama Valenty a Kláry Nesvarbové  s názvem Hej lásko velká… . Zpěváčci jsou žáky populárního zpěvu pod vedením učitelky Soni Leškové. O další nevšední zážitek se postaral herec, moderátor, muzikant a básník Petr Batěk, který nám přednesl své autorské verše s hudebním i slovním doprovodem kolegy Jindřicha Skopce,“ doplnila organizátorka.

Všichni obdrželi malý dáreček v podobě jarního přáníčka s básničkou Petra Baťka, kterou nám napsal přímo k této události.