Dvanáct věcí Miroslava Horníka je k vidění v G4

Výstava s názvem 12 věcí je k vidění v chebské galerii G4. Minimalistické abstraktní krajiny chebského výtvarníka Miroslava Horníka mohou zájemci zhlédnout do konce dubna.Výstava Miroslav Horník

Foto: Archiv M. Horníka

Obrazy snových a minimalistických krajin plných barev představil autor na svojí  xxx výstavě.  Jak o něm prohlásil jeho kamarád: „Co se jiní učí, má on od přírody.“

„Od chvíle, kdy jsem v dětství dostal do ruky poprvé pastelky, zkrátka maluji. Myslím, že je to má přirozenost. Jeden můj kamarád k tomu vtipně poznamenává: Co se jiní učí, má on od přírody. Ovlivňuje mě doslova úplně všechno, smyslové vjemy, myšlenky, emoce, maluji prožívání a současně prožívám malování,“ prozradil Miroslav Horník.

„Fakt, že malování či kreslení, to je jedno, je mou přirozenou vlohou pro dialog s druhými, souvisí s tím, že inspirace v nejhlubším slova smyslu již byla vnitřně přítomna. Takže pro ni chodím dovnitř, a když maluji krajinu, je to  krajina mé duše,“ odpověděl malíř na otázku, kde čerpá inspiraci.

Výstava obrazů chebského autora Miroslava Horníka s názvem 12 věcí je k vidění v galerijním klubu Galerie G4 v Chebu a potrvá do 30. dubna. Přístupná je od úterý do pátku v době od 10 do 17 hodin.