S drogami v krvi naboural auto, které ukradl autoservisu

Výlet si chtěl asi udělat osmadvacetiletý muž. Protože mu chybělo auto, jedno si ukradl v ašském autoservisu. Aby toho nebylo málo, tak s ním naboural do sloupu osvětlení. To však nebylo všechno, v krvi mu kolovaly drogy. Za tyto „kousky“, které vyvedl, si může odsedět až tři roky za mřížemi.Policie-maláIMG_8874

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže ze Sokolovska, které z krádeže podezřívají.

Incident se stal koncem ledna roku 2018 v dopoledních hodinách v Aši. Obviněný měl odcizit z areálu autoservisu zaparkované odemčené vozidlo značky Volkswagen Golf s klíčky uvnitř.

„O několik dní později muž s tímto odcizeným vozidlem cestoval ve směru od Okrouhlé a při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, zachoval se neohleduplně k ostatním účastníkům silničního provozu a s vozidlem naboural do lampy veřejného osvětlení,“ vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová  „Následně narazil do dřevěného oplocení. Obviněný utrpěl lehká zranění a z místa dopravní nehody byl odvezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,“ informovala.

Policisté vyzvali muže, aby se podrobil dechové zkoušce a testu, zda není ovlivněn návykovou látkou. Alkohol byl u řidiče negativní, avšak test na návykové látky pozitivní na Amfetamine/Metamfetamine.

Dopravní nehoda je předmětem dalšího šetření policistů.

Muži teď hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož se takového jednání v posledních třech letech dopustil opakovaně.