Řádně zmožen alkoholem usnul v autě uprostřed silnice

Nastartované auto s rozsvícenými světly uprostřed silnice a v něm jako miminko spící muž. Takový obrázek se na konci minulého roku naskytl policistům, kteří nyní případ zveřejnili. Odběr krve ukázal, že si řidič pořádně přihnul, hladina alkoholu byla stanovena na 3,36 promile. Je jasné, že si za volant hned tak nesedne a navíc, pokud ho soud uzná vinným, může si odsedět až jeden rok za mřížemi.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže ze Sokolovska, kterého podezřívají ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Takového jednání se měl muž dopustit začátkem prosince roku 2017 na Karlovarsku,“ informovala Kateřina Böhmová, policejní mluvčí. „V nočních hodinách zastavil vozidlo na silnici, nechal ho nastartované, rozsvícená světla a za volantem usnul. Muž spal až do příjezdu policistů. Ti muže vyzvali k dechové zkoušce, kterou na místě odmítl,“ doplnila.

Následné lékařské vyšetření prokázalo přítomnost alkoholu v krvi, kdy byla stanovena hladina 3,36 g/kg alkoholu v krvi (rovná se 3,36 promile alkoholu).