Na Svatém Kříži byly opět padělky za milion

Policisté spolu s Českou obchodní inspekcí zavítali při další preventivní akci na kontrolu asijské tržnice Asia Dragoun Bazar ve Svatém Kříži u Chebu. A neodjeli s prázdnou. Pracovníci České obchodní inspekce zde zajistili více než 500 padělků za celkem milion korun. Navíc policisté zjistili, že šest cizinců, kteří zde nakupovali, porušili zákon o pobytu cizinců na území České republiky. Neměli u sebe totiž potřebné doklady, občanský nebo řidičský průkaz.cheb dragoun kontrola

„Těmto osobám byla na místě uložena pokuta. Policisté i přes velmi mrazivé počasí zkontrolovali přes 200 osob, a to jak prodejce na tržnicích, tak i jejich návštěvníky. Z celkem 82 zkontrolovaných vozidel zjistili kriminalisté čtyři řidiče, kteří se dopustili přestupku v dopravě,“ konstatovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Trhovci si stále říci nedají a padělky pořád nabízejí k prodeji. Proto se policisté rozhodli, že hlídkovat na tržnicích budou každý den.

„V praxi to bude vypadat tak, že policejní hlídka se v rámci své služby bude zdržovat buďto přímo na tržnici nebo v jejich blízkém okolí. A přitom zkontrolují osoby a vozidla. Často se totiž v posledních letech stává, že cizinci, kteří přijíždějí do České republiky, nemají u sebe občanský průkaz a ani řidičské oprávnění,“ dodala Kateřina Böhmová.

Navíc se policisté setkávají stále častěji na tržnicích s drogami. Proto se každá z kontrol také zaměřuje na hledání omamných a psychotropních látek.

VID