Jeden řidič nadýchal dvě promile, druhý ještě o trochu víc

Se dvěma promile si sedl za volant dvaadvacetiletý řidič, kterého kontrolovali policisté v Aši. Druhého šoféra zastavila policejní hlídka v Chebu a u něj test na alkohol ukázal hodnotu dvě a půl promile. Oběma teď hrozí, že budou chodit pěšky a navíc můžou skončit ve vězení.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Prvního muže kontrolovali ašští policisté.  „Řidič vozidla Volkswagen se podrobil dechové zkoušce a její výsledek byl 2 promile alkoholu. Tento řidič navíc pod vlivem alkoholu neřídil poprvé. V roce 2016 byl za obdobné jednání odsouzen Okresním soudem v Chebu,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček.

Druhého šoféra pod parou chytili chebští policisté. Zde ale naměřili víc, řidič nadýchal 2,46 promile alkoholu. „I opakovaná dechová zkouška byla pozitivní a její výsledek byl 2,55 promile alkoholu. Řidič se poté podrobil odběru biologického materiálu, tedy moči a krve. Na základě znaleckého posudku pak byla řidiči stanovena hodnota 2,3 promile alkoholu v krvi,“ doplnil mluvčí.

Vzhledem k tomu, že se první řidič se dopustil takového jednání opakovaně, hrozí mu trest odnětí svobody v délce až tří let. Řidiči druhého auta pak hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho roku.