Město chce vybudovat v centru Chebu skatepark

V centru města Chebu by už zanedlouho mohl vyrůst nový skatepark. Uvažuje o něm město Cheb. Zástupci, kteří se skateboardingu věnují, už si jedno místo vytipovali, ale nakonec se však ukázalo jako nevyhovující. Mělo se tak stát u současného atletického areálu v Krajince na levém břehu Ohře. S tím však provozovatelé sportoviště nesouhlasili. Proto se město opět spojilo se zájemci, kteří chtějí jezdit na skateboardu, aby si určili jiné prostranství.skate 1 web

„Vedení města Chebu vybralo celkem čtyři lokality, kde by mohl skatepark vzniknout,“ sdělil tiskový mluvčí města Chebu Tomáš Ivanič. „Provozovatelé skateboardingu potřebují celkovou plochu minimálně 1500 metrů čtverečních,“ podotkl.

Milovníci dřevěných prken by své dovednosti mohli trénovat například v rokli pod poliklinikou Astra, nebo v hradebním příkopu naproti Západočeskému divadlu v Chebu. Jedním z míst, budoucího skateparku, by mohla být i plocha u řeky Ohře nedaleko tenisových kurtů. Kde nakonec vyroste, není zatím jasné. Zástupci chebských skateboardistů v tuto chvíli vybírají, která plochy by pro ně byla ideální.

„Už letos bychom měli vědět, kde přesně se bude skatepark nacházet, abychom mohli začít s projektovou dokumentací,“ poznamenal Tomáš Ivanič. Náklady na vybudování skateparku nejsou dosud známy. Jisté je zatím jen to, že by sportoviště mělo být z betonu, protože jízda na něm je méně hlučnější, než na ocelové ploše.

VID