Ve Skalné chystají masopustní průvod. Chybět nebudou ani oblíbené koblihy

Více jak stoletou tradici s malými přestávkami ke konci války a v roce 1953 mají masopustní průvody ve Skalné. Přípravy na ten letošní, který se uskuteční v úterý 13. února, právě vrcholí. Ani letos nebude chybět přehlídka nejrůznějších masek a masopustní koblihy.

Více fotografií z loňského roku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2746062Masopust-Ve-Skalné-dodržují-tradice

Masopustního průvodu se zúčastňují nejen skalenští, ale oblíbenou zábavu si nenechají ujít ani návštěvníci z širokého okolí. „Zveme všechny zájemce v masce i bez, kteří mají rádi dobrou zábavu,“ pozvala starostka Skalné Rita Skalová. Také letos bude s ostatními ženami rozdávat masopustní koblihy. V průvodu nebude chybět ani maska medvěda, která je nejstarší známou maskou masopustu a měla by mít magické vlastnosti.

Začátek průvodu je naplánován v pět odpoledne od skalenské hasičské zbrojnice. Průvod projde kolem obecního úřadu až do spodní části obce až ke kulturnímu domu LB Minerals. Kde bude v 18 hodin vyhlášena nejhezčí maska. K poslechu i tanci zahraje Parohanka.

Akci pořádá JDH Skalná s Městským úřadem Skalná