Ukradla občanku a sjednala si úvěr

Ne nadarmo se říká, že lež má krátké nohy. A platí to i pro pětadvacetiletou zlodějku, která nejdřív z cizího nezamčeného auta vzala občanku, která jí však nepatřila. A pak si rychle vyřídila úvěr, samozřejmě na odcizený průkaz. Pokud bude uznána vinou, hrozí ji až dva roky v kriminále, kde může přemýšlet o tom, co udělala.Policie-maláIMG_8874

Trestní stíhání proti pětadvacetileté ženě zahájili chebští kriminalisté. Ženu obvinili ze spáchání přečinů poškození cizích práv a úvěrový podvod.

„Žena totiž nejdříve vnikla do neuzamčeného vozidla značky Volkswagen, ze kterého odcizila občanský průkaz jiné osoby,“ informoval Michal Žáček, policejní mluvčí. „Následně zavolala úvěrové společnosti, kde požádala o sjednání úvěru, přičemž uvedla osobní údaje z odcizeného občanského průkazu. Když jí byl úvěr schválen, dostavila se osobně na pobočku společnosti, kde tento odcizený občanský průkaz předložila. Navíc se podepsala stejným jménem, který byl na dokladu,“ dodal. Na základě toho pak obdržela finanční hotovost 4 tisíce korun.