Prodavači hrozil nožem

Zvláštním způsobem chtěl přijít k penězům padesátiletý muž. Přišel do prodejny mobilních telefonů, kde se začal o přístroje zajímat. Během chvilky vytáhl nůž, kterým prodavače ohrožoval a požadoval peníze. Díky duchapřítomnosti manželky obchodníka, která zavolala policisty, se nikomu nic nestalo. Lupič si v případě odsouzení může posedět za mřížemi až na dobu deseti let.IMG_8869a-na-web

Kriminalisté obvinili padesátiletého muže ze zvlášť závažného zločinu loupež, které se dopustil poslední lednový den v jedné z chebských prodejen mobilních telefonů.

„V odpoledních hodinách přišel do prodejny s mobilními telefony muž, který požádal prodavače o ukázku jednoho z mobilních telefonů,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Jakmile mu ho prodavač poskytnul, muž vytáhnul ze své kapsy kuchyňský nůž, který přiložil prodavači k zádům, následně ho chytl do tzv. „kravaty“ s tím, že po něm požadoval finanční hotovost,“ uvedla.

„Prodavač muži odvětil, že na prodejně žádné peníze nemá, že pro ně musí domů. Podezřelý tedy donutil prodavače, kterému držel nůž u krku, aby šli k němu domů. Prodavač ze strachu o svůj život uposlechnul pokynů. Jejich příchod do bytu zaznamenala manželka prodavače, které muž řekl, že pokud nedostane 5 000 Kč, tak jejího manžela bodne nožem, který v tu dobu stále držel na jeho krku. Když mu žena oznámila, že ani ona nemá žádné peníze, svolil, aby opustila byt a finanční hotovost sehnala u své příbuzné. Následně žena zavolala na tísňovou linku 158 a celou věc oznámila. Mezitím se prodavači podařilo dostat se ze sevření muže, který mu držel nůž na krku, a společně s manželkou utekli před dům, kde čekali na příjezd hlídky Policie České republiky. Muž po chvíli přišel za nimi a před domem čekal s nimi v domnění, že přijde příbuzný s penězi. To už ale byla na cestě policejní hlídka Obvodního oddělení Cheb – město, která na místě muže zadržela,“ doplnila mluvčí.

Po provedených úkonech byl obviněný muž umístěn do policejní cely, neboť jsou ve věci prováděny další vyšetřovací úkony.