Chtěl ubytování. Místo toho byl okraden

Na Cheb nebude mít dobré vzpomínky jednatřicetiletý cizinec, který se do města přijel ubytovat. Domů se vrátil o 1700 euro lehčí. Pachatel už sedí v cele, kde čeká na rozhodnutí o vzetí do vazby. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu až deset let za mřížemi.IMG_8871-Policie-na-stránky

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„V polovině prosince přijel do Chebu jednatřicetiletý cizinec, kterému po seznámení přislíbil místní muž sehnání ubytování,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Přivedl ho tak na ubytovnu do pokoje, ve kterém se nacházely dvě ženy. Zde se domluvili, že za ubytování zaplatí 50 euro. Pak přišli na pokoj další tři muži, přičemž jeden z nich začal na cizince křičet s tím, co zde dělá. Poté vzal do ruky skleněný popelník a začal cizinci vyhrožovat, aby mu za ubytování zaplatil, což učinil. Muži poté z pokoje odešli. Cizinec měl odejít na toaletu mimo pokoj, přičemž bundu, ve které měl klíče od vozidla, na pokoji ponechal. V koupelně odložil svojí peněženku na parapet. V době konání potřeby k němu zezadu přistoupil opět muž, který mu hrozil popelníkem, zezadu ho chytil pod krkem, přidusil ho a poté povalil na zem. V té době přišla na toaletu i jedna z žen, která odcizila odloženou peněženku. Poté oba z místa utekli. V peněžence měl poškozený muž finanční hotovost kolem 200 euro, osobní doklady a platební kartu,“ doplnila.

Poškozený později zjistil, že mu z přihrádky jeho osobního vozidla byla odcizena finanční hotovost 1500 euro.

Na obviněného muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby.