Radnice v Chebu uzavřela další lávku

Další lávku v Chebu museli neprodleně uzavřít pracovníci města. Mostek mezi ulicemi Antala Staška a Dyleňská totiž neprošel kontrolou, která tu v uplynulých dnech proběhla. A jaké závady vlastně odborníci na lávce našli? „Jednalo se zejména o výrazně korozí oslabené nosné ocelové prvky, které se podle aktuální kontroly neslučují s běžným užíváním lávky,“ řekla Simona Liptáková. „Most je ve stavu, kdy provádění běžné údržby nemůže účinně prodloužit jeho životnost či zvýšit účinnost,“ podotkla.P_20180122_153442 na web

Město tak nechalo most uzavřít na dobu nezbytně nutnou. Kdy dojde k jejímu otevření, není v tuto chvíli jasné. Lidé, kteří tudy byli zvyklí projíždět na kole na nedalekou cyklostezku anebo procházet ke svému domu, tak budou mít několik měsíců smůlu. Musejí se do nebo z chebské čtvrtě Háje dostat jiným způsobem.

„Vedení města již učinilo náležité kroky, které povedou k dočasnému uzavření lávky, s tím, že odborná firma v nejbližší době vypracuje projekt na opravu. V novém rozpočtu se také proto objevila položka 1 milion korun na projektovou dokumentaci, aby se neopakoval stav s lávkou přes nádraží a s celou akcí se nadále neotálelo,“ podotkla chebská tisková mluvčí Simona Liptáková.

Na poškození lávky se přišlo tak, že po pádu mostu v pražské Tróji musejí kontroloři lávky prověřit důkladněji, než tomu bylo dřív. Lávka prý bezprostředně neohrožuje nikoho na životě, kvůli bezpečnosti ji však město nechalo raději uzavřít.

VID