Aktualizováno: Letošní první začne ve čtvrtek

Aktualizováno: vernisáž plánovaná na pátek 19. ledna 2018 je zrušena.
Instalace se plánuje na příští týden. Výstava bude přístupná od čtvrtka 25. ledna 

Všichni milovníci fotografií jsou zváni do františkolázeňského muzea. Ve čtvrtek 25. ledna bude zahájena výstava s názvem Od mrakodrapů v L. A. do kalifornské pouště. O hudební doprovod se postará klávesistka Lucie Marková, která zahraje americké melodie.

Foto: Pavel VeselýVýstava muzeum Františkovy Lázně

Pavel Veselý – autor fotografií, pochází z jižní Moravy, ale vyrůstal na Moravě severní, kde v 60. letech minulého století působil jako jeden z autorů a herců kabaretního souboru Divadélko pod okapem. Později pracoval jako televizní scénárista a je podepsán pod více než dvacítkou dokumentárních filmů především z hudebního prostředí. Oblast televize a filmu ho přivedla k desítkám rozhovorů s herci a režiséry, které začal zároveň fotograficky portrétovat.

Fotografie nakonec v jeho práci převážila, takže od „listopadu 1989“ je ve svobodném povolání především jako fotograf interiérů domů a bytů, a jako portrétní fotograf.

Soubor snímků, kterým se představuje v Městském muzeu ve Františkových Lázních, je z několikeré návštěvy Kalifornie a jmenuje se Od mrakodrapů v L. A. do kalifornské pouště.

Výstava bude zahájena  25. ledna v 16 hodin a potrvá do 2. dubna.