Vyloupili dva obchody a způsobili škodu za 100 tisíc korun

Cigarety, tabák, alkohol, potraviny a peníze ukradla dvojice zlodějů ze dvou chebských obchodů. Dva muži při tom způsobili škodu přes sto tisíc korun. Starší už takový čin v posledních třech letech spáchal. Oběma teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.IMG_8871-Policie-na-stránky

Osmnáctiletý muž a jeho jednačtyřicetiletý komplic z Chebska teď čelí obvinění z přečinů krádeže a poškození cizí věci, mladší formou účastenství.

„Trestných činů se měli muži dopustit tím, že v době od 10. do 11. ledna 2018 za užití násilí vnikli do dvou prodejen v Chebu,“ potvrdil policejní mluvčí Daniel Dvořák. Do první prodejny se dostali přes sklad, u kterého poškodili dveře. Při své loupežné výpravě v tomto obchodě pak zničili další troje dveře, než se dostali přímo ke zboží. Prodejnu prohledali a odnesli si peníze, cigarety, tabák, destiláty a potraviny za téměř 100 tisíc korun. „Muži v objektu poškodili věci za více jak 15 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Násilí použila povedená dvojice i při vloupání do druhé prodejny, ze které si odnesla potraviny za 5 tisíc korun.

„Policisté oba muže dne 11. ledna 2018 zadrželi a umístili do policejní cely. Následující den podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Okresní soud v Chebu návrhu vyhověl u jednačtyřicetiletého muže. Druhý z mužů byl propuštěn ze zadržení,“ dodal mluvčí.