Bála se pronásledovatele, a tak vyskočila z okna

V policejní cele skončil muž, kvůli kterému vyskočila z okna mladá žena. Tu agresor pronásledoval a vyhrožoval jí.Policie-maláIMG_8874

Ve čtvrtek 28. prosince, po předchozím souhlasu Okresního státního zástupce, zadrželi sokolovští kriminalisté osmatřicetiletého muže z Březové na Sokolovsku. Obvinili ho ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, nebezpečné vyhrožování, nebezpečné pronásledování a omezování osobní svobody.

„Obviněný měl slovně a fyzicky napadat poškozenou čtyřiadvacetiletou ženu,“ uvedla Kateřina Böhmová, policejní mluvčí. „Vyhrožoval jí smrtí, fyzickou likvidací jí i její rodiny, kontroloval ji nejméně dvakrát denně v místě jejího bydliště, psal jí SMS zprávy v denní i noční hodině, denně jí telefonoval. Jednání obviněného se postupně stupňovalo,“ informovala.

Ve středu měl vniknout bez svolení poškozené do jejího bytu, kde ji urážel, ponižoval, vyhrožoval fyzickou likvidací a následně ji zde uzamkl. „Muž měl také ženě vyhrožovat, že se před ní pořeže nožem. Žena využila situace a ze strachu o svůj život a zdraví vyskočila ze svého bytu z okna z výšky čtyř metrů bez bot a utekla pro pomoc,“ doplnila mluvčí.

Za uvedené skutky může soud poslat muže až na dva roky za mříže.