Policisté o svátcích řešili přes dvě desítky trestných činů

Bezmála tři sta oznámení přijali policisté v Karlovarském kraji během vánočních svátků. Spácháno bylo více jak dvacet trestných činů, mezi kterými bylo například výtržnictví, vloupání i ublížení na zdraví. Došlo také ke dvanácti dopravním nehodám, které se naštěstí obešly bez vážnějších zranění. Čtyři řidiči usedli za volant po požití alkoholických nápojů a dva z nich způsobili dopravní nehodu. Rekordmanem byl šestačtyřicetiletý muž, který nadýchal 3,05 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz.Policie-ill-malé-na-web

„Několik stovek policistů karlovarské policie trávilo Štědrý den, Boží hod vánoční a druhý svátek vánoční ve službě,“ uvedla Kateřina Krejčí. Policisté obvodních oddělení střežili bezpečí občanů a jejich majetek, dopravní policisté dohlíželi nad bezpečností silničního provozu, kriminalisté řešili nápad trestné činnosti, policisté cizinecké policie prováděli kontroly na hraničních přechodech se SRN a operační důstojníci zajišťovali kontakt s veřejností a rychlost zásahů motorizovaných hlídek na volání občanů o pomoc.

Během vánočních svátků vyjely policejní hlídky na téměř 300 zákroků na žádost občanů. Celkem bylo spácháno přes dvě desítky trestných činů. „Nejčastěji se jednalo o vloupání do vozidel nebo do různých objektů jako například do prodejny nářadí, kadeřnictví nebo rekreačních chatek. Řešili jsme také trestné činy výtržnictví nebo ublížení na zdraví. Těchto trestných činů se hned v několika případech měli dopustit výtržníci tím, že tropili při oslavách vánočních svátků výtržnosti v barech. Jeden muž se dokonce o Božím hodu v Sokolově dopustil přečinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ informovala mluvčí.

Na Boží hod vánoční v odpoledních hodinách policisté v Karlových Varech vyjížděli k popálenému čtyřletému chlapci, na kterém začalo hořet jeho silonové tričko. Zraněný chlapec byl s popálením hrudníku, obličeje, krku a ramen letecky transportován do Fakultní nemocnice Praha – Vinohrady. Kriminalisté nyní šetří příčinu a okolnosti této události.

„Celkem došlo během Vánoc ke 12 dopravním nehodám, z toho naštěstí jen jedna byla s lehkým zraněním. Čtyři řidiči usedli za volant po požití alkoholických nápojů a dva z nich způsobili dopravní nehodu. Jeden řidič po dopravní nehodě v Chodově o Božím hodu v brzkých ranních hodinách nadýchal policistům 2,08 promile. Dokonce bylo zjištěno, že řidič řídil osobní vozidlo i přesto, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Celková škoda způsobená při dopravní nehodě byla předběžně odhadnuta na téměř půl milionu korun,“ doplnila Kateřina Krejčí.