Druhý adventní víkend ožije kolonáda Mariánskolázeňským vánočním trhem

 Stánky s rozmanitým zbožím, pestrý kulturní program a sváteční atmosféra. To vše opět čeká návštěvníky Mariánskolázeňského vánočního trhu, který se i letos koná od čtvrtka 7. do neděle 10. prosince.Prostor-před-kolonádou-patřil-vánočnímu-trhu

„O zahájení, které proběhne ve čtvrtek 7. prosince od 17 hodin, se postará dětský pěvecký sbor Canzona a akrobaté Žongléros Ansámbl. Ti do svého programu zapojí chůdaře, vzdušnou akrobacii na speciální konstrukci a pro mariánskolázeňský vánoční trh nachystají originální představení, během něhož se rozsvítí vánoční strom. Po tomto slavnostním aktu kolonádu rozezvučí kladenská kapela Zrní, která vyrazila nedávno na své turné k nové desce Jiskřící. Celého zahájení se zúčastní i Rádio Blaník, které si naplánovalo v našem městě vánoční Road Show,“ popsala organizátorka Markéta Monsportová. „Po pěti letech se do Mariánských Lázní vrátí vokální kapela Yellow Sisters. Ty své řady rozšířily hlavně o děti, a to jak vlastní, tak vypůjčené. Nový program pro děti a dospělé Zvěřinec představí v pátek dopoledne. Večerní program okoření brněnská skupina Jablkoň, která v nedávné době oslavila 25. narozeniny. Během sobotního dne se na krytém pódiu vystřídá několik sborů, souborů nejen z Mariánských Lázní, ale například i z Chrudimi a Českých Budějovic. Večer zazní známé i neznámé blues – rockové melodie v podání Mustang Bluesride a Stan Tonny Revival band,“ uvedla.
V neděli odpoledne pak přenese návštěvníky trhu do 20. a 30. let minulého století swingové trio Sestry Havelkovy s hudebním doprovodem. Celý program zakončí Diva Baara, což je pseudonym zpěvačky, textařky a autorky písní Báry Vaculíkové, členky Yellow Sisters a dcery Petry Černocké, která nedávno pokřtila své sólové elektro swingové album.
Samozřejmostí této akce jsou prodejní stánky s rozmanitým zbožím vánoční tématiky a ukázkami řemesel. „Návštěvníci budou mít možnost nakoupit dárky, ochutnat různé speciality, svařené víno, punče, horkou medovinu a další dobroty. Pro dětské návštěvníky bude k dispozici zdarma kolotoč a v odpoledních hodinách výtvarná dílna,“ dodala Markéta Monsportová.