Silvestrovský běh na Loretu absolvují i neběžci

Přestože do silvestra zbývá ještě měsíc, už teď se příznivci běhu, cyklistiky a pěší turistiky mohou těšit na největší chebskou sportovní akci konce roku. Pořadatelský tým Rozběhnito.cz pro ně připravuje na nedělní dopoledne 31. prosince šestý ročník oblíbené akce Silvestrovský běh s Rozběhnito.cz. 

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2553817Sportovci-se-rozloučili-se-starým-rokem-Silvestrovským-během

O tom, že je nezávodní běh, cyklojízda a v posledních letech také pěší vycházka od městské sportovní haly na hroznatovskou Loretu (a zpět) čím dál populárnější, svědčí vzrůstající zájem účastníků. Zatímco se v roce 2012 jednalo o silvestrovský výběh pěti přátel, loni doputovalo k Loretě 302 pohybuchtivců. Loni poprvé pro ně také byla v hale TJ Lokomotiva připravena cílová zábava s tombolou a možností se osprchovat, převléct a dobře občerstvit.

„V podobných obrysech uspořádáme i šestý ročník,“ prozradil pořadatel Michal Ouřada. „Novinkami jsou dárek pro prvních 450 registrovaných účastníků v podobě silvestrovské čepičky, zase o něco bohatší tombola a fotogalerie, ve které se najde každý účastník. Chybět nebude ani bohaté občerstvení, na které jsou naši účastníci zvyklí. Společně vytvoříme úžasnou silvestrovskou atmosféru, v níž bude spousta příležitostí popovídat si, zrekapitulovat uplynulý běžecký rok a rozebrat plány na novou sezónu. Víme, že neformálnost happeningu a bohaté občerstvení mají naši účastníci nejraději,“ doplnil. Mimo jiné také uvedl, že i letošní běh bude podporovat vybranou charitativní organizaci.

Pro úplnost je třeba ještě dodat, že se účastníci Silvestrovského běhu mohou registrovat za zvýhodněnou cenu už nyní na webové stránce http://silvestrovskybeh.rozbehnito.cz/. Registrace budou možné i na místě od 9.00 hodin, start přijde krátce po slavnostním zahájení v 10.30 hodin.  Pro účastníky, kteří budou chtít absolvovat pouze sedmikilometrovou trať, bude na Loretě připraven silvestrovský taxík.

Pavel Sýkora