Na tradiční adventní trh jsou návštěvníci zváni do chebského muzea

První adventní sobota se ponese v chebském muzeu ve znamení blížících se svátků. Akce je určená pro malé i velké návštěvníky, kteří si chtějí vychutnat předvánoční atmosféru bez spěchu a třeba načerpat inspiraci na dárky pro své blízké.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

V sobotu 3. prosince se otevře v chebském muzeu již 19. Muzejní adventní trh. I tentokrát bude inspirací ke koupi mikulášských a vánočních drobností, nebudou chybět nápady na adventní a vánoční výzdobu. Návštěvníci si budou moci vybírat ze široké nabídky rukodělných výrobků: různých typů drobných hraček, zajímavých šperků, háčkovaných a paličkovaných vánočních ozdob a interiérových drobností, tradičního i méně tradičního vánočního cukroví a perníků. V muzeu se opět bude péct, bude vonět koření a příchozí jako každoročně budou moci ochutnat něco z tradičních vánočních jídel.

Pro děti budou připraveny Adventní hrátky s knihovnou, představí se také nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ACRP Cheb POHODA, které bude mít pro své vrstevníky připravenu malou výtvarnou dílnu. Rušno bude po celý den také ve Valdštejnské obrazárně muzea, která ožije nejen dětským zpíváním a recitací.

V dopolední části programu se představí děti ze souboru Sluníčko při MŠ v ulici Osvobození. Po jejich vystoupení bude následovat „Zimní zpívání“ s dětmi ze 6. ZŠ v Chebu. Ani letos nebude chybět pěvecký soubor Koťata z 5. ZŠ v Chebu.

Odpoledne bude patřit nejprve pohádce v podání herců chebského divadla. Po dvou letech se návštěvníci budou moci opět potěšit adventním koncertem DaD kvintetu Karlovy Vary. O samotný závěr letošního Adventu v muzeu se pak svým vystoupením postarají děti z literárně dramatického oddělení a pěveckých sborů Kopretiny a Sedmikrásky při ZUŠ v Chebu.

Adventnímu a vánočnímu času v Muzeu Cheb neodmyslitelně patří výstava dětských školních výtvarných prací. Ta letošní má název „Sněhulák“. Bude opět soutěžní a prvním dnem, kdy bude šance dát svůj hlas té nejlepší práci, bude právě sobota 2. prosince. Soutěž je vyhlášena pro 3 věkové kategorie – mateřské školy, 1. stupeň základních škol, 2. stupeň základních škol. O vítězi soutěže bude moci veřejnost svými hlasy rozhodovat až do 15. prosince.