Festival kriminálních filmů přilákal stovky zájemců

Již 17. ročník festivalu kriminálních filmů a prevence kriminality se uskutečnil v minulých dnech v Březové u Sokolova. Letos získal záštitu od nově jmenovaného krajského ředitele policie Karlovarského kraje plk. Mgr. Petra Macháčka. Během celého týdne navštívilo Krimifest přes 700 návštěvníků. V nabídce byla nejen řada filmových promítání, ale také bohatý doprovodný program.

Foto: archiv pořadatelůkrimifest 1

„Od pondělí do čtvrtka téměř čtyři stovky školáků a studentů různých škol z regionu navštívily výstavu na téma ‚Vývoj bezpečnostních sborů v období let 1918 – 2017‘ a dále přednášky zaměřené na prevenci. Dle následných rozhovorů se zástupci jednotlivých zúčastněných škol se akce vyvedly a děti odcházely spokojené,“ informovala Kateřina Krejčí, policejní mluvčí.

Slavnostním večerem celého festivalu se stal středeční benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR, během kterého s orchestrem vystoupili také dva sólisté, a to Tomáš Savka a Gabriela Urbánková. „Starosta města Březová předal během koncertu řediteli Nadace policistů a hasičů šek s finančním darem. Tato nadace se stará především o pozůstalé po policistech a hasičích, kteří padli při výkonu služby,“ sdělila mluvčí. Celkem se na vstupném a na dobrovolných příspěvcích podařilo vybrat částku ve výši 17.788 Kč, za což patří dík všem přítomným návštěvníkům, kteří se na finančním daru podíleli.

Ve čtvrtek proběhla zábavná talk-show Četnické humoresky. Na tento pořad, ve kterém se představili herec Tomáš Töpfer a autor námětu seriálu Michal Dlouhý, navázalo promítání vybraného dílu seriálu Četnické humoresky s názvem „Svatba“.

Foto: archiv pořadatelůkrimifest 2

Kromě výše zmíněných akcí byla součástí festivalu také sobotní výstava současných a historických policejních vozidel a přednášky pro veřejnost.