Policisté už vědí, kdo hodil lahev na hasičské auto

Před hasičské auto, které jelo právě k zásahu, hodil neznámý pachatel z auta skleněnou lahev. Nebyl to jediný prohřešek, kterého se osádka auta dopustila. Nějakou dobu také jeli v protisměru. Policisté už znají jejich totožnost. Věc už je ve správním řízení, ve kterém může být uložena pokuta až do výše 2500 korun.flašška hasiči web

V pátek dne 17. listopadu přijali policisté od HZS Karlovarského kraje oznámení o protiprávním jednání, kterého se měl dopustit neznámý pachatel ve Svatavě při předjíždění jejich služebního vozidla, které jelo ze zásahu. Policistům předali i videozáznam z palubní kamery, kde jde tento incident vidět.

„Policisté se případem ihned začali zabývat. Při šetření zjistili, že když projíždělo vozidlo HZS Karlovarského kraje Svatavou, začalo ho předjíždět vozidlo značky Volkswagen a z okna u spolujezdce někdo vyhodil skleněnou láhev směrem na jejich vozidlo,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Vozidlo HZS nebylo nijak poškozeno a láhev naštěstí vozidlo nezasáhla. Následně řidič vozidla při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel s vozidlem do protisměru a pak dále pokračoval směrem na obec Královské Poříčí,“ uvedla.

Policisté řidiče i spolujezdce vypátrali a k celé věci vyslechli. Devatenáctiletý spolujezdce se k věci doznal a uvedl, že je mu to líto a incident nebyl v žádném případě směřován proti hasičům.

„Řidič se dopustil také přestupku, a to tím, že nejel při pravém okraji komunikace a vjel do protisměru. Tento přestupek byl také předán příslušnému úřadu k projednání,“ doplnila mluvčí.