V kostele svatého Mikuláše proběhl Festival svobody

Také v Chebu se uskutečnil Festival Svobody, který se konal i na různých místech naší země. V Chebu se akce připomínající listopadové události odehrála v kostele svatého Mikuláše. Na happeningu si přítomní připomínali, že svoboda není samozřejmost. Mohli zapálit svíčku za oběti boje za svobodu a postavit tři špejle v barvách trikolory jako symbol tří pilířů demokracie. Nejen děti si mohly složit papírovou vlaštovku se vzkazem svobodě a demokracii, kterou poté vypouštěly.

Festival svobody je platforma zastřešující akce pořádané různými iniciativami s cílem připomenout listopadové události. Záměrem tohoto spojení je vytvoření uceleného programu pro návštěvníky, vzájemná koordinace a podpora a především společné úsilí propagovat hodnoty spojené se 17. listopadem. Ku příležitosti ohlášení Festivalu svobody iniciativy sepsaly memorandum.

Platforma byla vytvořena k 25. výročí roku 1989 a obnovena v roce 2016 spojením všech hlavních pražských akcí k výročí 17. listopadu. V letošním roce se do festivalu zapojily desítky akcí v dalších městech po celé České republice.IMG_6298