Františkolázeňská 24hodinovka se blíží. Startovat se bude v sobotu

Přípravy na charitativní běh s názvem Františkolázeňská 24hodinovka jsou v plném proudu. Běžci masírují svaly a organizátoři a dobrovolníci dolaďují poslední přípravy, aby bylo vše připraveno na začátek, který letos připadl na sobotu 18. listopadu. Stejně tak jako v minulých letech, tak i letos poputuje výtěžek na charitativní projekty.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/238367824hodinovka 1

Již devátým rokem si účastníci a organizátoři připomínají výročí sametové revoluce během nebo chůzí na oblíbené hapenningové akci Františkolázeňská 24hodinovka, která odstartuje v sobotu 18. listopadu ve 14 hodin a potrvá – jak název napovídá – do nedělní 14. hodiny. Proč se vlastně běhá? Na to odpověděla ředitelka Hospicu svatého Jiří Alena Votavová: „Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet, kde mají hranice svých sportovních možností, co se týká vzdáleností nebo času, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného, bude věnován na dobročinné projekty.“

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/238367824hodinovka 2

„Jsem rád, že se můžeme jako město podílet na takové akci, jakou je 24hodinovka. Letos jsme přispěli částkou 25 tis. korun, která pomůže například s pronájmem čipů a časomíry,“ vysvětlil františkolázeňský starosta Jan Kuchař, který akci pomůže odstartovat a také se aktivně zapojí.

Letos výtěžek poputuje nejen na služby mobilního Hospice Svatého Jiří, ale také na dětskou tříkolku pro Centrum dobré vůle, které následně určí, pro které dítě s rozštěpovou vadou tříkolku využije.

Trať, která měří 1126 metrů, je otevřena všem účastníkům bez rozdílu věku. Děti do 10 let se mohou účastnit akce pouze v doprovodu osoby starší 18 let. Po dobu akce mohou zájemci přicházet a zúčastnit se, ale jen po registraci. Běhat se bude stejně jako v minulém roce v parku u Sadové kavárny, kde bude také zázemí.

Pořadatelem akce je Běžecká škola Miloše Škorpila a spolupořadateli Komunitní osvětové společenství o. s. a Farní charita Cheb.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2383678Běžci-mají-před-sebou-desítky-kilometrů