Uršula Kluková: Ke Karlovarskému kraji mám výborný vztah

Známá a oblíbená herečka Uršula Kluková dorazila před nedávnem jako host na recitál Hynka Tomma, který zazpíval v koncertním sále kulturního domu LaRitma v Aši. Herečka během zábavného večera všem přítomným vyprávěla o svém životě a o tom, jak se dostala k herectví. Své dětství a mládí strávila v Broumově, ačkoliv se narodila v německém městě Neurode, které však dnes náleží k Polsku. Původním povoláním je zdravotní sestra a vystudovala Střední zdravotnickou školu v Trutnově. Po vystudování si však vyzkoušela práci herečky v divadle a nedlouho poté založila v Broumově soubor Kladivadlo. Během svého života si zahrála například v divadle Ateliér, Semafor, Divadle Jiřího Grossmanna anebo Divadle Pavla Trávníčka. Zahrála si i v několika známých českých filmech jako je: Jen ho nechte, ať se bojí, Zabijačka, Dva lidi v zoo a mnoho dalších. Jak se jí v Karlovarském kraji líbí? Nejen to prozradila v rozhovoru.ursula_klukova5 AA WEB

Jaký máte vztah ke Karlovarskému kraji?

K tomuto kraji mám vztah výborný, ostatně, tak jako ke všem ostatním krajům v České republice. Je tu nádherná příroda. Byla jsem tu několikrát na festivalu v Karlových Varech. Musím však říci, že v Aši jsem byla úplně poprvé. Nikdy dříve jsem toto město nenavštívila a ani jsem tu nikdy nehrála. Přitom Aš je velmi krásné město a je tu spousta zajímavých domů. Alespoň podle toho, jak jsem si město prohlédla, když jsme přijížděli. Ale pokud bych mohla říct, kam se stále nejraději vracím, je to Broumov.

Účinkovala jste například přímo v některém z měst Karlovarského kraje?

Ano, mnohokrát jsem hrála například v Sokolově a také v Chebu. Dá se říci, že jsem hrála skoro všude, kromě Aše. (Smích). A ve všech městech se mi velice líbilo.ursula_klukova_4 A WEB

Kde vás mohou nyní lidé vidět?

V současnosti mě mohou lidé spatřit v Branickém divadle, Divadle u hasičů a pak i jinde. Hodně cestuji po republice, takže mě mohou lidé vidět i na různých akcích.

Zatím poslední větší seriálová role, kterou jste měla, bylo v seriálu Doktoři z počátků. Jak tuto zkušenost vnímáte?   

S mými hereckými kolegy se mi velmi úžasně spolupracovalo. Taková parta se jen tak nesejde. A to nemluvím jen o mých kolezích, ale také o lidech z produkce a všech, co se na natáčení tohoto seriálu podíleli. Měli jsme se všichni velmi rádi. Našla jsem si tam například i nové přátele. Například jsem se skamarádila s herečkou Zdenou Herfortovou, se kterou jsem se dříve neznala.

VID