Hazardu v centru Chebu dali zastupitelé červenou 

Skoncovat s hazardem v centru města a přesunout ho na okraj k německým hranicím. To odsouhlasili na posledním zasedání zastupitelé města Chebu. Město tak sice může přijít až o deset milionů korun, které z hazardu proudí do městské kasy, ale i tak si za svým názorem radnice stojí. Herna na web

„Zastupitelé města Chebu schválili novou vyhlášku o provozování hazardních her v centru města. Podle ní už město nebude nadále prodlužovat povolení na provoz hazardu s výjimkou lokality Svatý Kříž. Platit začne od poloviny listopadu,“ potvrdila mluvčí města Chebu Simona Liptáková.

Až doběhnou současná povolení, což by mělo většinou být v průběhu roku 2018, nejdéle v prvním pololetí 2019, všechny současné herny i kasina ve městě ukončí činnost.

„Vím, že toto opatření zřejmě bude mít negativní dopad na příjmy rozpočtu města, ale jsem přesvědčen, že pozitiva vymístění hazardu na Svatý Kříž propad těchto příjmů bohatě vykompenzuje,“ sdělil starosta města Chebu Antonín Jalovec.

Schválit novou vyhlášku chtělo vedení města už jednou, tehdy však návrh neprošlo. Návrh nepodpořila opozice ani někteří koaliční partneři. Opozice požadovala, aby výjimku ze zákazu měla kromě Svatého Kříže ještě lokalita Dolní Dvory u hlavního tahu na Karlovy Vary. Navíc opozice požadovala dodat podklady o tom, kolikrát v místech hazardu policisté městské policisté i státní policie zasahovali. Koalice kvůli tomu sehnala vyjádření jak městské, tak i státní policie. Policisté sami potvrdili, že když se hazard přesune pouze do jedné lokality, bude tu lepší kontrola.

VID