Lupiči z kynžvartské pošty dlouho neutíkali

Pachatelé, kteří chtěli vyloupit kynžvartskou poštu, před policisty dlouho neutíkali. Díky všímavosti občanů byli pachatelé krátce po činu dopadeni.  Teď už sedí v policejní cele. Pokud budou odsouzeni, mohou si za mřížemi posedět až deset let.přepadení Kynžvart

V úterý 31. října došlo k přepadení pošty v Lázních Kynžvart. „Krátce před 15. hodinou vstoupil do prostoru pošty muž, který po pracovnici požadoval odeslání balíku,“ sdělila Zuzana Týřová, policejní mluvčí. „Když žena otevřela okno přepážky, muž toho využil a snažil se za poštovní přepážku vniknout. Proti pracovnici použil slzotvorný prostředek a elektrický paralyzér. I přesto se ženě podařilo další útok pachatele odvrátit a dostat se k oknu, kde se snažila přivolat pomoc. Toho se pachatel nejspíš zalekl a z místa s nepořízenou utekl ven. Zde nasedl do auta ke svému komplici a z místa odjeli,“ řekla. Všímaví občané, kteří zaslechli volání pracovnice pošty o pomoc, ihned zavolali na linku 158. Policistům popsali nejen pachatele, ale i vozidlo, se kterým odjeli pryč. Díky rychlé reakci byla provedena uzávěra, při které pachatele dopadli a zadrželi loketští policisté na silnici poblíž Lokte.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, kterých se měli dopustit dva muži ve věku 31 a 22 let. Celý případ je nadále ve vyšetřování kriminalistů.

Komisař z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu zahájil trestní stíhání jednatřicetiletého obviněného muže pro zvlášť závažný zločin loupež a dvaadvacetiletého obviněného muže pro zvlášť závažný zločin loupež ve stádiu účastenství. Na oba muže podal komisař státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby.