Z neobydleného domu kradli kovy

Nemilé překvapení čekalo na majitele nemovitosti. Při kontrole zjistil, že má v domě dva nezvané návštěvníky, kteří mu kradli kovový a hliníkový materiál. Lapkové byli dobře vybaveni. Na místo přijeli s autem a vozíkem. Teď oběma mužům hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.Policie-maláIMG_8874

V pondělí 30. října policisté z Obvodního oddělení Cheb město sdělili podezření ze spáchání přečinu Krádež formou spolupachatelství dvěma mužům ve věku třiačtyřicet a třiadvacet let z Chebska.

„K trestnému činu mělo dojít v pondělí 30. října v poledních hodinách tím, že za užití násilí vnikli dva muži do kůlen a přístavků u neobydleného domu v Pomezí nad Ohří,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Dvořák. „Z místa do předem připraveného vozidla s přívěsným vozíkem vynášeli větší množství hliníku a železného materiálu. Ve stejnou dobu kolem projížděl majitel nemovitosti, který byl na cestě do zaměstnání a chtěl provést kontrolu své nemovitosti. Poté co na místě zastihl oba muže, přivolal telefonicky na místo své kolegy z místního oddělení Policie ČR,“ doplnil mluvčí. Jednalo se totiž o policistu v civilu, z čehož byli oba muži s lupem sami překvapeni.

Škoda na odcizených a poškozených věcech převyšuje 5 000 korun. Věc dále šetří formou zkráceného přípravného řízení chebští policisté. Muži jsou vyšetřováni na svobodě.