Dýňová buchta vám zachutná

Čas dýní je tady a prodávají se všude. K dostání jsou různé odrůdy všelijakých tvarů a barev. Sice patří mezi zeleninu, ale díky své neutrální chuti se dají využít také na sladké pokrmy. Dělají se z ní kompoty, marmelády, koláče buchty i dezerty. Dýně se dobře kombinuje s různými druhy ořechů, rozinkami, skořicí, vanilkou, medem, na jemno nasekaným sušeným ovocem i čokoládou. IMG_0566 na web Dnešní recept bude snadný na přípravu a dá se pokaždé vylepšit přidáním různých ingrediencí. Pracovat budeme s dýní Hokaido, která má lehce oříškovou chuť. Suroviny: 3 vejce ½ hrnku cukru – kdo má rád sladší, přidá více cukru ¾ hrnku cukru 1 hrnek vlažného mléka 2 hrnky nastrouhané dýně 2 a ½ polohrubé mouky 1 a ½ prášku do pečiva Podle chuti nasekané ořechy, nebo skořici, vanilku, rozinky … Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a postupně zapracujeme olej, mouku, do které vmícháme prášek do pečiva. Dále mléko a pak, kdo jak má rád – vanilka nebo skořice, hořká čokoláda či kakao. Na závěr přidáme nastrouhanou dýni. Ještě teplou buchtu můžeme polít čokoládou. Celkový čas přípravy cca 40 minut.