Užijte si podzimní prázdniny na zámku Kynžvart

Konec října se blíží a s ním i loučení s uplynulou návštěvní sezónou 2017 na zámku Kynžvart. Nebude to však loučení smutné, ale budou to čtyři dny plné zajímavých akcí, her, soutěží i informací. kynžvart-3-na-web

Od čtvrtka 26. do neděle  29. října jsou zváni na zámek malí i velcí. V době, kdy se zamykají brány většiny hradů a zámků, bude na Kynžvartu rozšířen provoz o podzimní prázdniny a ve vybraných dnech bude probíhat program pro děti.

V září a říjnu byla obohacena druhá návštěvní trasa Zámecké muzeum o některé vzácné poklady z depozitářů a trezorů například kolekce zlatých mincí, originál Kroniky města Chebu od bývalého chebského kata Karla Hussa nebo o sbírku vzácných daguerrotypií. Tento víkend již naposledy k vidění! 

Čtvrtek, pátek a sobota 

Poznej svůj strom, interaktivní program pro děti do 12 let) od 13:00 

Dětské prohlídky zámku s Bílou paní nebo princeznou Markétkou od 14:30 a 15:30 (doporučujeme rezervaci na kynzvart@npu.cz)

Herní stezka od 13:00 do 15:00 – chůdy pro malé i velké, házení míčků do koše (pro malé), tenisová pálka + míčky na slalom, prohazování míčků ústy šaška, na klacíku zavěšená kolečka – na chytání rybiček, tunel na prolézání, pytle na skákání…

Šikovné ručičky od 13:00 do 15:00 – výtvarná dílna nejen pro děti zaměřená na podzimní aranžmá. Kynžvartský-zámek-ožil-jarmarkem

Pouze v pátek:

Po celý den bude vystupovat DIVADLO HISTORIE V POHYBU EXULIS, které během prohlídek Zámeckých interiérů předvedou souboj na kordy a meč a naučné tance z období empíru.

Pouze v sobotu: 

SNOW FILM FEST od 17,30 do 21,40. Celovečerní pásmo filmů o zimních sportech a dobrodružstvích milovníků outdoorových sportů.

Děti do 6 let, žáci a studenti ZŠa SŠ vstup do zámku zdarma!  Všechny dny budou v provozu obě návštěvní trasy zámku.

V září a říjnu byla obohacena druhá návštěvní trasa Zámecké muzeum o některé vzácné poklady z depozitářů a trezorů například kolekce zlatých mincí, originál Kroniky města Chebu od bývalého chebského kata Karla Hussa nebo o sbírku vzácných daguerrotypií. Tento víkend již naposledy k vidění! Zámek-Kynžvart-připravil-novou-expozici

Prohlídky zámku v listopadu a v prosinci 

Správa zámku bude i letos pokračuje v nabídce obou základních okruhů i po ukončení klasické návštěvní sezóny.

Zámek je stále celoročně otevřen pro předem objednané a potvrzené skupiny. Individuální návštěvníci však také nepřijdou zkrátka: ve vybraných dnech a hodinách mají možnost navštívit zámek. V měsíci listopadu je to obvykle v úterý a čtvrtek. Aktuální dny a čsy je nutné sledovat na webu zámku nebo je možné je zjistit mailem na adrese: kynzvart@npu.cz.

Prohlídky mimo hlavní sezónu mají své osobité kouzlo, návštěvníci mají příležitost zažít zámek trochu jinak: bez návalu turistů často v malých skupinkách, obvykle je provádějí stálí zaměstnanci zámku, vidí jiný režim expozice, například restaurátorské práce, průběh generálního úklidu, odborné činnosti při zpracování mobiliárních a knihovních fondů apod.